Over ons

Met Selena en Joeri is de tweede generatie van de fiere slagersfamilie Van Dun klaar om de traditie van vlees met superieure kwaliteit verder te zetten. Ontdek hier hoe we kennis van de ‘stiel’ combineren met innovatie en onze zoektocht naar de ultieme smaakbeleving. Smakelijk lezen!

Kennis is ons
dierbaar

Van Dun is een begrip als het op kwaliteitsvlees aankomt.
En dat al sinds 1976.

Door de jaren heen verloren we nooit de essentie uit het oog: traditie via overlevering. De doorgedreven kennis van het product en hoe het met respect te bewerken tot iets smaakvols werd doorgegeven van vader op dochter.

De nieuwe generatie zorgde op haar beurt voor een nieuwe visie hoe het product tot bij de klant te brengen. Het verenigen van traditie met innovatie zorgde voor verruiming van ons kennisveld. Daardoor is ons aanbod niet alleen authentiek en traditioneel, maar tegelijk ook vernieuwend

 

Service is ons
dierbaar

De klant komt bij ons steeds op de eerste plaats. Het enige dat wij terugvragen, is dat jij durft te vragen. Graag delen we onze passie met jou en informeren we uitgebreid over al onze producten. Waar ze vandaan komen, hoe we ze hebben verwerkt, of hoe je ze best kan bereiden.

En geen nood als je nog geen kenner bent, proeven volstaat, om te weten hoe kwaliteit smaakt.

Origine is ons
dierbaar

Echte kwaliteit is een kwaliteit die doet verlangen naar meer, en daarvoor is meer nodig dan een correcte verwerking. Goed vlees vindt haar oorsprong veel eerder dan wat gepresenteerd wordt in de toonbank. De selectie begint bij de keuze van een dier dat in een gezonde omgeving correct is behandeld door een professionele kweker.

Wij zoeken voor elke bereiding het juiste dier en gaan na in welke omgeving het is grootgebracht en dat het op een correcte manier is gevoederd. Elk facet bepaalt mee de smaak. En alleen zo kunnen we een smaakervaring bieden die doet watertanden als je er aan terugdenkt.

Vakmanschap is ons dierbaar

We hechten bijzonder veel belang aan het vinden van het juiste basisproduct, maar dan pas begint het ware ambacht. We werken met respect voor de stiel, maar volgens onze eigen stijl. Ons vak is immers meer dan vlees volgens aloude traditie in stukken hakken, het is evenzeer op verfijnde wijze het product snijden, bereiden én presenteren. Daarom kozen we dan ook voor de naam ‘Atelier’.

Duurzaamheid is ons dierbaar

Wij gaan voor minder, maar beter vlees. De vleesconsumptie moet naar omlaag en de productie en verwerking moet meer verantwoord gebeuren.

We doen er alles aan om ons afval tot een minimum te beperken en om de keten kort te houden wordt ons vlees zo veel als mogelijk rechtstreeks van de boeren afgenomen. Minder transport betekent niet alleen minder vervuiling van het milieu, maar ook verser vlees. Daarnaast promoten we eizoensgebonden producten om de natuur en het dier niet overbodig te belasten, en bovendien is het product dan op z’n best.